duminică, 19 august 2018

5 rutieri despre care nu știai că au concurat în România

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Acum o săptămână s-a încheiat Turul Burgosului, unde tânărul columbian Ivan Ramiro Sosa a obținut o nouă victorie. Pe Sosa îl știm bine anul acesta, deoarece a participat și a dominat atât Turul Sibiului cât și Turul Bihorului. Sosa însă nu este primul rutier pe care îl vedem la TV, deși nu de mult timp se plimba pe străzile Oradei sau Sibiului. Un alt rutier tânăr, Egan Bernal, care a rupt norii în Tour de France la Sky este o altă față cunoscută pentru noi, fiind și el victorios în cele două curse menționate mai sus. Însa cine a mai participat pe la noi? Ciclism A-Z a adunat un TOP 5 al unor rutieri care au ajuns la echipe de World Tour, dar înainte să devină cunoscuți se băteau pe noi prin țară:

5. Riccardo Zoidl

Cățărătorul austriac va fi singurul nume din această listă, care nu mai face parte din circuitul World Tour. Rutierul care a evoluat între 2014 - 2016 la echipa Trek a avut două ”escapade” în România, pe vremea când evolua la echipa continentală Gourmetfein. Zoidl a câștigat în 2011 etapa de la Bâlea Lac în Turul Sibiului, ca apoi să revină un an mai târziu în Turul Ținutului Secuiesc, unde a  terminat pe locul 6 la general. 

4. Felix Grosschartner

Un alt austriac, actualmente rutier la Bora, Grossschartner a participat în 2012 în Turul Ținutului Secuiesc, împreună cu Zoidl, cei doi fiind și coechipieri. Echipa lor a câștigat prima etapă, un contratimp pe echipe, însă Felix la doar 18 ani pe vremea acea nu a reușit să ajungă în timpul limită în etapa următoare la Miercurea Ciuc. 

3. Diego Rosa

Bernal nu este primul rutier care face saltul din România la Sky. În 2014, pe vremea când era la Androni, Rosa a participat în Turul Sibiului după ce a abandonat al doilea său Giro din carieră. El a făcut un prolog bun, venind pe locul 2, însă nu a mai făcut mare lucru în următoarele etape, terminând la final pe locul 55.

2. Primoz Roglic (foto)

Roglic, omul momentului și poate unul dintre cei mai buni rutieri din lume, înainte să ajungă la LottoNL a fost la Adria Mobil, venerata echipă slovenă. În 2014, slovenul a făcut parte din lotul echipei participante în Turul Sibiului, unde acesta a ieșit în evidență cu vârf și îndesat: 2 podiumuri de etapă, locul 3 la general, locul 2 în clasamentul pe puncte și tricoul de cel mai bun cățărător a fost răsplata efortului depus, în condiția în care a tras pentru Rogina, coechipierul lui care a câștigat cursa. 


1. Richard Carapaz

Locul 4 din Giro d'Italia, Carapaz, a avut un drum lung până să ajungă unde e acum. În 2013 el a făcut parte din echipa națională a Ecuadorului, unde a participat în: Turul României. Drumurile noastre însă s-au dovedit a fi mai grele decât Giro, pentru că Richard Carapaz a fost invizibil, obținând locul 33. Poate l-a văzut prietenul nostru Alex Ciocan prin pluton când îl devansa la sprinturi. 

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger