marți, 7 august 2018

Campionatele Europene de Șosea - Ediția 2018

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
2018 este anul în care la Glasgow vor avea loc Campionatele Europene la mai multe discipline sportive: Sporturi acvatice,Gimastică, Golf, Canotaj, Triatlon și Ciclism. Sportul cu pedale va fi astfel parte a unuia dintre cele mai mari Festivaluri ale anului.


Având în vedere perioada competițională în care se desfășoară Campionatele, în Scoția vom avea la start oameni care au terminat Turul Franței, dar și specialiști de clasice. Traseele variate din cele două probe, de contratimp și fond, au atras destul de multe nume mari la start.


Campionii Europeni de la edițiile anterioare,Alexander Kristoff și Peter Sagan, Campionul Olimpic, Greg Van Avermaet, Elia Viviani, Mark Cavendish, John Degenkolb sau Andre Greipel fiind doar câțiva din cei care și-au anunțat intențiile pentru proba de fond, în timp ce Victor Campenaerts dorește să își apere tricoul în fața lui Jos Van Emden, Stefan Kung, Alex Dowsett, Mathias Brandle sau Jonathan Castroviejo.




Cursa de contratimp se va desfășura pe 8 august, traseul având o lungime de 45 km, profilul nefiind
neapărat unul plat, ceea ce înseamnă că oameni precum Castroviejo, ce pot să scuture extrem de puternic plutonul Turului Franței, vor avea un cuvânt important de spus în această întrecere.

Cursa de fond, se va desfășura pe 12 august și va include 16 bucle a câte 14.4 km, având un traseu destul de variat, motiv pentru care
ne putem aștepta ca pe lângă rutierii enumerați anterior ca favoriți, să avem surprize din partea unor oameni ca Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Geraint Thomas, Sonny Colbrelli, Matteo Trentin, Michael Albasini.
Din păcate pentru noi, deși Campionul Național la Contratimp și Fond, Eduard Grosu, se afla într-o formă foarte bună, reușind să obțină trei victorii în Turul Lacului Quinghai, fractura de claviculă suferită îl va opri din a se lua la trântă cu cei mai buni rutieri ai momentului. Pe lista de start pentru România apare în schimb Lars Pria.
O informație pe care probabil fanii ciclismului o cunosc e că în aceste curse se va concura pe echipe naționale, numărul de participanți fiind stabilit de Uniunea Europeană de Ciclism pe baza unui clasament, numărul locurilor pentru o națiune fiind invers proporțional cu poziția din clasamentul pe națiuni.

Cursa de contratimp va putea fi vizionată pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD , miercuri, 8 august, cu începere de la ora 16:15, în timp ce cursa de fond  va fi duminică, 12 august, pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD, de la ora 16:00

sursa foto: cyclingnewsuec

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger