miercuri, 15 august 2018

Plutonul american ajunge în următoarea stație. Avancronica Colorado Classic

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !




Distanța dintre Salt Lake City și Denver este de aproximativ 800 de kilometri. Cam aceasta este  distanța unde se va muta spectacolul ciclistic între 16 și 19 August. Colorado Classic este următoarea oprire din calendarul UCI America Tour.

Cursa are o istorie scurtă fiind la a doua ediție. Însă dacă săpăm mai adânc, aflăm că statul Colorado are o istorie ciclistă foarte bogată. În anul 1975 a avut loc prima ediție a cursei Red Zinger Bicyle Classic. De-a lungul anilor această cursă s-a transformat în legendara Coors Bicycle Race Classic, cea mai importantă cursă din istoria sportului din America. Din umila cursă de 3 zile din Colorado, acesta a devenit al ”Patrulea Mare Tur”, având o durată de 2 săptămâni și cu un traseu ce a trecut prin mai multe state, chiar și Hawaii. Cursa a avut 14 ediții, iar printre învingători s-au numărat Greg LeMond și Bernard Hinault.



În anul 2010 guvernatorul actual al statului Colorado și Lance Armstrong au relansat faimoasa cursă prin înființarea USA Pro Cycling Challenge, care însă după 5 ediții a rămas fără sponsori și nu s-a mai ținut. Până în 2017, când a fost prime ediție al Colorado Classic. Manuel Senni a fost învingător în ediția inaugurală, iar principalul său adversar a fost Serghei Tvetcov, românul reușind chiar și o victorie de etapă.

Traseul prezintă patru etape și începe cu un circuit în orașul Vail. Traseul este unul dificil, cu un ciot pe ea, o stradă de 500m cu 8.8%. Etapa a doua va fi și etapa regină din acest tur, contratimpul în cățărare de 16 km pe Vail Pass. Această etapă a fost de 3 ori și în USA Pro Cycling Challenge, unde de două ori a câștigat Tejay Van Garderen. În etapa a treia ne mutăm în Denver, under rutierii sunt așteptați de un traseu valonat, cu mai multe urcușuri pe traseu, dar final pe plat. Ultima etapă va fi una pe plat, tot în Denver.



Patru echipe de World Tour vor fi prezente la start amestecate cu echipe PCT, CT și naționale. Marele favorit este învingătorul din Utah, omul care a dominat autoritar cursa, Sepp Kuss, care îl va avea pe același Neilson Powless de partea lui. Adversarul său principal va fi probabil Tom Skujins sau Peter Stetina de la Trek. Daniel Felipe Martinez de la Education First va trebui urmărit și el. Ochii noștri însă vor fi ațintiți asupra românului nostru de la UnitedHealthcare, Serghei Tvetcov, care după un Utah mai puțin reușit, probabil este dorinc să schimbe argintul de anul trecut în aur.



De notat și prezența echipei naționale a Ruandei, care revin aici în america și aduc perlele ciclismului african. Bonaventure Uwizeyimana, câștigătorul Turului Camerunului sau Valens Ndayisenga, dublu câștigător al Turului Ruandei și fost campion național sunt doar o parte din echipa panterelor africane.

Ediția din 2018 a Colorado Classic va avea loc în perioada 16-19 august pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD. Prima etapă va fi în direct joi, 16 august, de la ora 22:30, pe Eurosport 1.

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger