miercuri, 9 ianuarie 2019

Opt neo-profesioniști de urmărit în sezonul 2019

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Ciclism A-Z vă propune o listă cu 8 rutieri tineri, aflați în primul sezon în World Tour, pe care trebuie să îi urmăriți în sezonul 2019.



1. Remco Evenepoel

În vârstă de doar 18 ani, belgianul Remco Evenepoel va fi unul dintre starurile ciclismului mondial. A avut un sezon 2018 de-a dreptul fantastic, impresionând îndeosebi la Campionatele Mondiale din Innsbruck, acolo unde a cucerit medalia de aur la contratimp și pe șosea la juniori. "Noul Eddy Merckx", așa cum i-au spus unii specialiști, a ales să semneze primul său contract de profesionist cu Deceuninck-Quick Step.

Haita de lupi a lui Patrick Lefevere și-a adăugat un viitor star, pe care îl vor crește așa cum trebuie. Specialist în cursele de o zi, Evenepoel va debuta în Vuelta San Juan, pentru ca apoi să meargă în Turul Algarve și UAE Tour. Primele clasice pe care le va aborda sunt Nokere Koerse și Bredene Koksijde Classic.

Va confirma Remco așteptările? Rămâne să vedem. Puștiul are un potențial fantastic, iar mediul pe care îl oferă Quick-Step e terenul propice pentru a se dezvolta așa cum trebuie.



2. Tadej Pogacar

Are 20 de ani și se anunță un viitor om de general cu mare potențial. El este slovenul Tadej Pogacar, care va rula în următoarele două sezoane pentru UAE-Team Emirates.

Venit de la echipa slovenă Ljubljana Gusto Xaurum, Pogacar s-a impus în 2018 în Tour de l'Avenir (un fel de Turul Franței pentru tineri) la general, la fel și în Giro della Regione Friuli, iar în Turul Sloveniei a terminat pe locul 4 la general (într-o competiție câștigată de compatriotul său, Primoz Roglic). În schimb, la Mondialul din Innsbruck a terminat pe locul 7 în cursa U-23.

Pogacar se anunță un rutier important pentru UAE pe viitor, mai ales că în 2019 i s-a pregătit un program interesante de curse, el urmând să meargă în Turul Down Under, Turul Omanului Turul Cataluniei sau Turul Romandiei. Sunt competiții pe placul său (poate mai puțin cursa din Australia) și va avea șansa de a se remarca pe un teren prielnic pentru potențialul său.



3. Marc Hirschi

Elvețian la origine și are 20 de ani. Marc Hirschi vine în World Tour de la echipa secundă a lui Team Sunweb, fiind promovat la echipa mare după un an 2018 foarte bun (mai ales în a doua parte). Hirschi este campionul mondial de la U-23 din Innsbruck, cel mai bine descurcându-se în cursele de o zi și în competițiile pe etape.

Cele mai bune performanțe ale sale sunt locul 2 la general în Turul Alsaciei și locul 4 la general în Tour de l'Ain. Sunweb are un real talent de care va trebui să aibă grijă. Programul său de curse încă nu este cunoscut, dar cu siguranță i se vor oferi șanse atât în clasicele din primăvară (îndeosebi în cele din Ardeni), dar și în tururile de o săptămână.



4. Gino Mader

Un alt elvețian promițător este Gino Mader. În vârstă de 22 de ani, Mader va rula în următoarele două sezoane pentru Dimension Data.

Pe Mader îl vom vedea în cursele de o săptămână, iar în funcție de progresul său, ar putea fi lider și în Marile Tururi peste câțiva ani. El a câștigat în 2018 două etape în Tour de l'Avenir, acolo unde a terminat pe locul trei la general. De asemenea, a încheiat Turul Hainanului tot pe doi la general, bifând totodată și două runde.



5. Stan Dewulf

După doi elvețieni trecem la un nou belgian. Stan Dewulf are 21 de ani și se pregătește să îi aducă lui Lotto-Soudal un rezultat mare în clasicele pe pavate, dar și în concursurile pe etape.

O mare speranță a grupării belgiene, Dewulf a câștigat în 2018 Paris-Roubaix la tineret, însă a avut rezultate notabile la general în Turul Ciclist al Bretaniei (locul 2), Turul Olimpia (locul 3), Turul Boemiei de sud (locul 3).

Cu un mix între cursele de o zi și pretenții de clasament general, Dewulf va porni la drum în aventura sa din World Tour chiar în Turul San Juan.



6. Matteo Moschetti

Dacă am descoperit rutieri de clasice, de general, iată că avem și un viitor sprinter. La 22 de ani, Matteo Moschetti va rula în următoarele două sezoane alături de Trek-Segafredo, asta după ce a fost și stagiar în a doua parte a lui 2018.

Moschetti vine de la Polartec-Kometa, echipa continentală a lui Alberto Contador. El a reușit să câștige etape în Turul Burgosului, Turul Ungariei, Turul Normandiei și Turul Antalyiei.

Programul său încă nu este cunoscut, dar Trek îi va testa, cel mai probabil, abilitățile în UAE Tour și în alte curse în care sunt oportunități la sprint.



7. Jasper Philipsen

Om de clasice și bun la sprint, cam așa ar fi de caracterizat Jasper Philipsen. Are 20 de ani, iar noul sezon îl găsește la UAE Team Emirates, unde va rula pentru următorii doi ani.

Philipsen a fost în 2018 în Statele Unite ale Americii, fiind crescut de Axeon Hagens Bermans. Clasamentul general în Le Triptyque des Monts et Chateux, o etapă în Turul Utah, Paris-Tours la tineret (în 2017), și locul 3 în Driedaagse Brugge-De Panne sunt rezultaele cele mai importante ale sale.

Se anunță un viitor frumos pentru Philipsen, care va debuta în Turul Down Under, urmând ca apoi să participe în Turul Algarve, Omloop-Het, Kuurne-Bruxelles-Kuurne, Strade Bianche, Milano-Sanremo, Turul Flandrei sau Paris-Roubaix.



8. Edoardo Affini

Un bun contratimpist și rutier cu pretenții la clasamentul general. Eduardo Affini are 22 de ani și va rula pentru Mitchelton-Scott.

Affini a terminat pe locul 4 cursa de contratimp U-23 de la Campionatul Mondial din Innsbruck, bifând un loc doi în Tour de l'Avenir și un loc trei la general în Turul Olimpia.



Pentru cele mai interesante știri și noutăți din lumea ciclismului urmăriți pagina Ciclism A-Z de pe Facebook.

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger