sâmbătă, 22 septembrie 2018

Innsbruck 2018- tot ce trebuie să știi despre o nouă ediție a Campionatelor Mondiale de ciclism

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !



Marea Britanie a pus monopolul pe cele trei Mari Tururi în acest sezon, dând trei învingător meritorii. Acum, întreaga atenție se va axa pe Campionatele Mondiale, care au loc în acest sezon în stațiunea Innsbruck, din Austria.

Uniunea Ciclistă Internațională a oferit în ultimii ani șanse mai multor tipuri de cicliști, precum sprinteri, puncheuri sau oameni de clasice, dar oportunitățile pentru cățărători s-au ivit mai rar. Ei bine, Innsbruck 2018 oferă terenul perfect pentru bătălii epice între cicliștii care se luptă an de an pentru supremație în cele trei Mari Tururi. Visul de a purta tricoul curcubeu timp de 365 de zile poate deveni real pentru câțiva cicliști de legendă, mai ales că s-ar afla la ultima lor oportunitate.

CONTRATIMPUL PE ECHIPE



Întreaga acțiune va fi porni pe 23 septembrie, atunci când va avea loc contratimpul pe echipe. O probă care va dispărea din 2019, UCI plănuid un contratimp pe echipe mixte în viitor. Dar până atunci, Team Sunweb are de apărat două titluri pe care și le-a adjudecat la Bergen. 





Traseul însumează cei mai mulți kilometri de la introducerea acestei probe la Mondiale, adică în 2012. Proba băieților va avea nu mai puțin de 60 de kilometri, iar la feminin vor fi 54 de kilometri. 
Echipele vor porni din zona parcului acvatic Area 47 din Oztal și se vor îndrepta către Innsbruck. În proba fetelor, traseul va fi unul mai ușor, fără vreo cățărare repertoriată, în timp ce la masculin va fi mai dificil, rutierii făcând o buclă către Axams, undeva în afara orașului, unde vor trece peste o cățărare.

BMC, Team Sunweb, Quick-Step, Mitchelton-Scott și Team SKY se vor lupta pentru cele trei locuri de pe podium.


CONTRATIMPUL INDIVIDUAL

Juniorii, junioarele și rutierii U-23 vor rula această probă în zilele de luni și marți, urmând ca elita feminină și cea masculină să-și măsoare forțele în zilele de marți și miercuri.



Proba de contratimp la feminin va măsura doar 27,6 km, câștigătoarea de anul trecut fiind olandeza Annemiek van Vleuten. Se va pleca din Hall-Wattens pe un drum valonat și care se va încheia în ușoară urcare în Innsbruck. Favoritele pentru podium sunt Anna Van der Breggen, Ellen Van Dijk și Annemiek van Vleuten. 




De cealaltă parte, proba masculină este mult mai dură. Va însuma nu mai puțin de 52,5 km, iar plecarea se va face din Rattenberg, cu final în Innsbruck. În a doua parte a cursei va fi și o cățărare de 2,6 km cu o pantă maximă de 14%, urmată de o coborâre tehnică și un final ușor valonat. Învingătorul de anul trecut, Tom Dumoulin este marele favorit al întrecerii. În lipsa lui Roglic sau Froome, Dumoulin se va duela pentru medalia de aur cu australianul Rohan Dennis, compatriotul său, Wilco Keldermann, luxemburghezul Bob Jungels, polonezul Michal Kwiatkowski, germanul Tony Martin, elvețianul Stefan Kung sau belgianul Victor Campenaerts (care este și campion european).


CURSA PE ȘOSEA

Cursele pentru juniori și U-23 vor demara joi, dar cele mai așteptate momente vor avea loc în weekendul 29-30 septembrie. Sâmbătă, pe 29, va fi cursa pe șosea de la feminin. Organizatorii au pregătit un traseu dificil, care va avea 156,2 km. Se pleacă din Kufstein, cu final în Innsbruck, fiind un circuit cu trei tururi scurte. Fiecare trecere va fi extrem de dificilă, pe circuit aflându-se o cățărare în lungime de 7,9 km cu o pantă medie de 5,7%.



Olandeza Chantal Blaak s-a impus la Bergen în 2017, dar acum situația se schimbă. Principalele favorite la medalia de aur sunt Anna van der Breggen și Annmieck van Vleuten, cele două disputându-și victoria în La Course by Le Tour în luna iulie, în etapa cu final pe Col de la Columbiere, care a avut un traseu similar cu cel din Austria. De asemenea, mai sunt de luat în calcul Amanda Spratt, Elisa Longo Borghini sau Ashleich Moolman. 




Punctul culminant al finalului de sezon se va rezumat duminică, pe 30 septembrie. Cursa pe șosea a elitei masculine va pune capăt unei noi ediții a Mondialelor de ciclism. Traseul va însuma nu mai puțin de 258,5 km, fiind o diferență de nivel de 4670 de metri. Plecare din Kufstein, sosire în Innsbruck, iar profilul conține șase tururi scurte și unul lung. Tururile scurte conțin cățărarea apărută pe traseul fetelor, dar turul mai lung este cel mai dificil, plasat chiar la final. Vor fi două cățărări dificile, una la Igls (7,9 km cu pantă medie de 5,7%) și una la Gramartboden (2,8 km cu pantă medie de 11,5%, iar pantă maximă ajunge la 28%).



În atare condiții, Peter Sagan, învingătorul ultimelor trei ediții, are șanse foarte mici în a-și păstra tricoul curcubeu. Printre favoriții de cinci stele se numără Julian Alaphilippe, Vincenzo Nibali, Primoz Roglic sau Michal Kwiatkowski. Francezul se simte cel mai bine pe ultima cățărare, având o formă de invidiat de-a lungul sezonului. În același timp, doi cățărători redutabali, Nibali și Roglic au o șansă mare în a purta un sezon tricoul de campion mondial. De asemenea, Kwiatkowski pare un rutier în formă, mai ales după prestațiile sale din Turul Franței (mai ales), dar și Vuelta.

Pe lângă cei amintiți, mai sunt frații Simon și Adam Yates. Ei vor fi principalele săgeți ale Marii Britanii, care nu va beneficia de serviciile lui Chris Froome sau Geraint Thomas. Simon a câștigat Vuelta, iar moralul său este unul ridicat. Olanda va merge pe Tom Dumoulin, Spania pe Alejandro Valverde, care se află la ultima sa oportunitate de a deveni campion mondial. De asemenea, columbienii vin cu o trupă extrem de puternică, avându-i ca lideri pe Quintana, Uran și Miguel Angel Lopez. Belgia va miza pe Tim Wellens, Irlanda pe Dan Martin, Danemarca pe Jakob Fuglsang, Luxemburg pe Bob Jungels, Germania pe Emanuel Buchmann și Austria pe Patrick Konrad sau Felix Grosschartner. 

PROGRAMUL COMPLET

Duminică, 23 septembrie

Contratimpul pe echipe la feminin
Otztal - Innsbruck
11:10 - 13:05
Contratimpul pe echipe la masculin
Otztal - Innsbruck
15:40 - 18:05

Luni, 24 septembrie

Contratimpul individual la juniori (feminin)
Wattens - Innsbruck
11:10 - 12:55
Contratimpul individual la masculin U-23
Wattens - Innsbruck
15:40 - 17:50

Marți, 25 septembrie

Contratimpul individual la juniori (masculin)
Wattens - Innsbruck
11:10 - 13:40
Contratimp individual-Elita feminină
Wattens - Innsbruck
15:40 - 17:50

Miercuri, 26 septembrie

Contratimpul individual-Elita masculină
Rattenberg - Innsbruck
15:10 - 18:10

Joi, 27 septembrie

Cursa pe șosea- juniori (feminin)
Rattenberg - Innsbruck
10:10 - 12:15
Cursa pe șosea- juniori (masculin)
Kufstein - Innsbruck
15:40 - 19:15

Vineri, 28 septembrie

Cursa pe șosea la masculin U-23
Kufstein - Innsbruck
13:10 - 17:50

Sâmbătă, 29 septembrie

Cursa pe șosea-Elita feminină
Kufstein - Innsbruck
13:00 - 18:00

Duminică, 30 septembrie

Cursa pe șosea-Elita masculină
Kufstein - Innsbruck
10:40 - 17:40

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger