joi, 30 martie 2017

Deocamdată obscur #1 - Ondrej Cink

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
O serie nouă va începe de astăzi. Cu siguranță ați întâmpinat acel fenomen când un rutier ”necunoscut” a venit în față într-o cursă importantă, iar toată lumea s-a mirat cum a ajuns acolo. Dar, dacă am fi fost mai atenți la evoluția ciclistului mirarea s-ar fi transformat în lăude, că în sfârșit a confirmat. Această serie se va axa pe acești rutieri, care sunt deocamdată obscuri pentru majoritatea fanilor, dar au un potențial enorm de a deveni cunoscuți. 




Drumul unui ciclist este imprevizibil. Au fost nenumărate cazuri, în care un rutier proeminent în ciclocros, velodrom sau mountain-bike a acceptat o nouă provocare în forma ciclismului de șosea. Cavendish, Stybar, Sagan, Evans sau Hesjedal sunt superstaruri care au făcut această tranziție benefică atât pentru ei, cât și pentru noi - fanii. În 2017 a debutat în World Tour un alt pretendent în a se alătura rutierilor de mai sus, ciclistul de la Bahrain-Merida, Ondrej Cink, un rutier obscur, dar nu pentru mult timp. 

Rutierul din Cehia s-a născut în 1990, iar cariera s-a de ciclist a început în mountain-bike. Era văzut un mare talent al disciplinei, fost campion mondial U23, medaliat cu bronz la mondialele de anul trecut și locul 14 din cursa olimpică de cross-country din Londra, la vârsta de 22 de ani. Lucrurile au luat însă o întorsătură în cariera lui, la 26 de ani. 

Merida, implicată și în sponsorizarea unei echipe de MTB, Multivan-Merida, s-a retras din cauza redirecținării fondurilor către nou-formata Bahrain-Merida. Echipa de mountain-bike s-a desfințat iar Cink, om de bază al echipei a rămas ”șomer”. Fără echipă și fără oferte în disciplină, managerul echipei lui Multivan-Merida a luat legătura cu cei de la Bahrain, iar Cink s-a ales în cele din urmă cu un contract de WT. 



 Un pas enorm, la o vârstă destul de înaintată, însă Cink este văzut ca un viitor rutier de general. Conform Brent Copeland, managerul echipei Bahrain și conform interviurilor cu Cink, acesta are ca vis participarea într-un mare tur ca om de general. Și de ce nu? Este un cățărător bunicel, care se descurcă bine pe terenuri grele, accidentate la altitudini înalte. Locul 9 anul acesta din Ruta del Sol, devansând o companie selectă precum Peter Weening, Warren Barguil sau Mikel Nieve îi susține cauza.

Pentru un rutier la primul său an pe șosea Cink face o treabă destul de bună. Depinde fizic cum va reuși să se adapteze celor 60-80 de zile de cursă. Totuși, dacă va fi apt, eu prevăd participarea lui în Vuelta, poate chiar ca un om de general. În aceste condiții un top 15 este un obiectiv foarte realizabil. 

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger