sâmbătă, 25 martie 2017

Diferența dintre un pahar cu vin și Valverde? Niciuna.

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !



Poate că e o comparație deplasată pe care am ales-o pentru acest titlu, dar mi se pare foarte bine pusă în contextul ultimelor curse (sau sezoane?!) în ceea ce îl privește pe Alejandro Valverde. Spaniolul în vârstă de 36 de ani are o lejeritate debordantă în a se afla la nivel înalt în fiecare cursă și poate că pe unii îi miră sau îi duce către un con de suspiciune.

Nu aș dori să intru în detalii anoste cu privire la sezoanele anterioare, însă Alejandro chiar mi se pare că are o șansă bună să se bată pentru a câștiga Turul Franței. Siguranța de care dovadă în etapele montane îmi dă senzație că poate ține pasul cu Team Sky și Chris Froome în Mrea Buclă. Un argument în plus ar fi și că Movistar mi se pare o echipă din ce în ce mai legată. Mai mult de atât ar fi și ascensiunea tânărului Marc Soler, un cățărător cu calități fantastice pe care Movistar ar trebui să-l țină mult și bine.




Revenind la subiectul Valverde, așa cum susțin mulți, nivelul său e la maxim din ianuarie și până în octombrie. Câștigă multe curse, dar în același timp se și consumă în vederea Marilor Tururi. Probabil în anii anteriori a fost vorba și de o tactică greșită privind abordarea obiectivelor principale, însă acum Unzue pare să fi cântărit mai bine deciziile privindu-l pe Alejandro. Faptul că are un program accesibil și nu foarte încărcat în această primăvară, dar și neparticiparea în Giro, i-ar putea aduce un succes garantat în Le Tour.

Transformarea sa în 2017 pe care am observat-o e la contratimp. Ce-i drept, l-am urmărit doar în Andalusia, dar se va mai ivi o ocazie în Turul Țării Bascilor, acolo unde este de așteptat să participe. Un rutier la 36 de ani care se cațără excelent, are un sprint foarte bun (drept dovadă etapa de azi când a fost lansat de Rojas) și la contratimp are un progres vizibil, pare să vedem un nou caz Chris Horner, dar într-o variantă mai soft și cu adversari mai puternici în Franța.

Valverde și Movistar constituie o poveste de dragoste nesfârșită care poate lega o performanță uriașă într-un 2017 în care adversarii par apatici (cel puțin momentan!). Peste două luni poate că rolurile se vor inversa, iar Valverde să clacheze chiar în cele mai dulci momente. Timpul ne va da verdictele, dar un lucru e cert: cu cât e mai vechi un vin, cu atât e mai bun. Concluziile le trageți singuri !


Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger