luni, 12 decembrie 2016

Dezbatere TDC/ Lista scurtă pentru favoriții Giro 2017

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
După cum bine știți, Turul Italiei 2017 va ajunge la ediția centenară, iar în social media deja au apărut primele nume importante care se vor implica în lupta pentru mult râvnitul trofeu al primului Mare Tur din sezon.

În primul rând vom avea Fabio Aru vs Vincenzo Nibali vs Mikel Landa. O luptă clasică, aș putea spune, deoarece am mai văzut aceste dueluri și în sezoanele precedente. Interesant este că cei trei au fost coechipieri la un moment dat la Astana. De la anul, doar Aru mai este acolo. Nibali vine din postura de lider pentru Bahrain-Merida, în timp ce bascul Landa încearcă să ii aducă lui Team Sky un prim Giro.



Deși este Il Giro 100, observ că numele mari încă nu se inghesuie. Ceea ce pare puțin surprinzător. Un Mare Tur cu o asemenea istorie ar merită să aibă o bătălie între Froome, Quintana și Contador. Desigur, și italienii vor avea un cuvânt greu de spus, dar în atare condiții Turul Franței are în continuare cel mai greu cuvânt de spus, rămânând opțiunea principală în randul starurilor.

În al doilea rând sunt favoriții de rang doi. Îl avem pe Steven Kruijswijk, olandezul care a fost foarte aproape de a-și adjudeca trofeul. Rafal Majka, noul rutier al celor de la Bora vine cu ambiții mari, având în vedere că la echipa germană omul nr 1 este Peter Sagan, care are cu totul alte ambiții pentru 2017.

De asemenea, Thibaut Pinot și-a anunțat prezența pentru prima dată. După atâtea sezoane în care a dat chix în Le Tour, probabil își va încerca șansa în Italia către o primă mare performanță din cariera sa. Nu în ultimul rând, Trek îl va trimite, cel mai probabil, pe Bauke Mollema, deși olandezul nu se va împăca ușor cu ideea că Alberto Contador va fi liderul formației.

Ar mai fi de luat în seamă și Ilnur Zakarin, rusul care a avut un progres constant și în care doar ghinionul l-a împiedicat către un top 5 în ediția 99.

Este o dezbatere pe care o propun și, dacă doriți, puteți lăsa un comentariu la acest articol cu un răspuns la următoarea întrebare: Din ce cauză starurile ciclismului actual aleg ca primă opțiune Turul Franței și nu ediția centenară din Giro ? (vorbim strict de sezonul 2017)

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

2 comentarii:

  1. Mie mi se pare o listă de start foarte, foarte atractivă : Nibali, Aru, Landa, Pinot, Mollema, Kruijswijk. Măcar primii 2 sunt la același nivel cu Froome, Quintana și Contador. Pentru Froome ar fi riscant să participe în Giro, deși ar fi fantastic să-l vedem. În caz că nu va reuși să se impună în Giro din prima, britanicul poate pierde și șansa la Turul Franţei sezonul viitor având în vedere circumstanţele dublei. Quintana sigur nu va renunţa la "Visul Galben", iar evoluţia din Vuelta sunt sigur că i-a oferit un plus semnificativ de moral pentru viitoarea luptă între el și Froome. Quintana probabil va fi cel mai bucuros dacă Froome va alege să meargă în Giro. Cât despre Contador, acesta se află la final de carieră și sigur dorește să-și încheie activitatea de ciclist cu o vitorie în Tur. La anul va avea o echipă mai solidă decât cea pe care a avut-o la dispoziţie în perioada Tinkoff și cu siguranţă este unul dintre oamenii de urmărit anul viitor. Personal cred că un podium pentru Contador în Turul Franţei este o foarte bună performanţă având în vedere evoluţiile sale din ultimul timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord ca lista e cel puțin atractivă, dar nu ar fi sunat mai bine un Giro cu Froome, Quintana, Contador, Nibali și Aru? Probabil că interesele lor sunt mai mari, dar pentru organizatorii Giro ar fi reprezentat un boom de moral să ia "crema". Probabil cu un Giro în picooare pentru cei mai buni rutieri, am fi asistat și la o surpriză în Marea Buclă.

      Ștergere

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger