Dăm startul cu etapa 1-Giro 2016
Apeldoorn este un oraș de dimensiuni medii din provincia olandeză Gelderland. Cu o populație de aproximativ 160 000 de locuitori, este al 12-lea cel mai mare oraș din Țările de Jos și joacă un rol important în economia și infrastructura regională. Construit ca un oraș nou "groeistad" după cel de-al doilea război mondial, o mare parte a orașului este formată din zone rezidențiale moderne și cartiere de afaceri. Anterior războiului, Apeldoorn era doar un sat mare, astfel că, o mare parte din istoria sa, atracțiile și obiectivele turistice sunt concentrate partea de nord-vest a orașului, nucleul inițial al acestuia. Aceasta zonă este ”casa” celebrului palat din secolul al 17-lea "Het Loo" și e o zonă cu parcuri frumoase, cu cartiere de vile impunătoare, cu o grădină zoologică destinată primatelor,
Apenheul și este flancul estic al zonei forestiere cunoscute sub numele de "Veluwe". În această zonă este bineînțeles și un parc național, Hoge Veluwe National Park. În centrul orașului se pot face cumpărături, iar după cumpărături te pot relaxa, hrăni și rehidrata într-unul dintre locurile în care poți mânca afară. Capătul de nord al centrului orașului afișează unele clădiri pitorești ce s-au modelat conform curentului arhitectural Art Nouveau/Jugendstil și găzduiește viața de noapte și de divertisment dar și locații culturale din Apeldoorn, galerii, muzee, teatre.
Apeldoorn este cunoscut pentru atmosfera de familie și în același timp pentru sentimentul de spațios, verde și perioada cea mai bună pentru vizitat este în lunile de vară, când se poate practica și ciclismul pe o rută între palatul regal și zona verde despre care vorbeam (Apeldoorn Cycle Route. Het Loo Palace and the Royal Forest. Distance: 44 km http://www.holland-cycling.com/where-to-go/day-trips/114-apeldoorn-cycle-route).
Fiind o etapă scurtă de ITT, n-am mâncat nimic!
Meniu de weekend propus de Hannah Grant, cea care i-a hrănit sezonul trecut pe cicliștii de la Tinkoff, iar anul acesta s-a mutat la la Dimension Data.
Conopidă prăjită cu afine și busuioc
Salata verde de primăvară crocantă cu rucola, mere acrișoare și miere
Ardei umpluți cu roșii, chimen dulce și orez
Bavete de carne de vită prăjite lent cu coajă de lămâie și pătrunjel și dovlecei prăjiți
Negrese cu miez moale, cu ciocolata neagră, ananas și Kwark (un fel de brânză proaspătă de vacă, din lapte acru fermentat, caracteristică Țărilor de Jos, țărilor de limbă germanică, țărilor nordice, dar și Greciei și Albaniei).
Poze mâncare: https://twitter.com/dailystews
Articol realizat de: Doina Bucătaru
SHARE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu