Tartă cu mere din regiunea Betuwse: Betuwse appelkoek.
Ingrediente:
4 mere din Betuwse
pudră de scorțișoară
60 gr zahăr din trestie de zahăr
500 gr făină
400 g unt
Mod de preparare:
Merele se taie în cuburi mici și se presară cu scorțișoară pudră.
Făina, zahărul din trestie de zahăr și untul se amestecă pentru a face o pastă care se împarte în bile de aproximativ 45 de grame, care se pun în forme de brioșe, apoi se pun în centru bucăți de mere, apăsându-le în aluat, astfel încât aluatul să îmbrace forma. Se ornează cu alte bucățelele de mere.
Se coace într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade 10 până la 12 minute.
Se servește cu frișcă.
Se poate face și în formă de tartă mare și se procedează la fel, fără a mai împărți aluatul în bucăți.
SHARE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu