luni, 10 septembrie 2018

Cei șapte magnifici - enigma tricoului roșu

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Ieri s-a încheiat a doua săptămână din Vuelta, cu o etapă cu finiș în ascensiune pe mitica cățărare Lagos de Covadonga. Cum era de așteptat, etapa care a adus victoria francezului Thibaut Pinot a zguduit bine clasamentul general, iar rutieri precum Kelderman, Buchmann, Uran, Gallopin sau Izaguirre au pierdut timp prețios raportat la grupul de 7 rutieri care au sosit într-un interval de 34 de secunde. Acești 7 rutieri ocupă în momentul actual primele poziții din clasamentul general și după ce au arătat până acum par a fi singurii care pot emite pretenții reale pentru victoria finală. Deși Uran sau Kelderman pot reveni în etapa de mâine, forma lor pe cățărări par a fi semnele unei scufundări sigure.

Războiul final se va da pe patru terenuri de luptă. Primul va fi un contratimp individual de 32 de kilometri. Etapa de miercuri va fi următoarea stație pe finalul de la Balcon de Bizkaia, pe un final primejdios cu o înlănțuire de 4 cățărări pe final. După o pauză de sprint va urma vineri cei 17 km de infern de pe Andorra, Naturlandia, după care sâmbăta vom avea etapa regină a acestui tur: șase cățărări, trei de cat. 1 și final pe Gallina. Cine sunt protagoniștii acestor lupte?

7. Thibaut Pinot +2:10



Cu victoria de pe Covadonga francezul a revenit în cărți pentru lupta la general. Problema lui însă va fi etapa de contratimp de mâine, unde este așteptat să piardă timp față de Quintana sau Valverde. El va trebui să adopte un stil super-ofensiv în cele trei finișuri în cățărare rămase, ceea ce poate provoca implozia lui, la fel ca în Turul Italiei din acest an. Totuși, nu cred că Pinot va ceda ușor și consider că va ataca unde va putea.

Pronostic final: locul 5.

6. Enric Mas +1:55

Tânărul spaniol este senzațional până acum și se menține onorabil în top 7. Totuși nu cred că Mas este destul de copt să reziste până la final, iar lipsa lui de abordare a unei curse de trei săptămâni poate să producă o zi ”neagră” în care să piardă tot ceea ce a construit până acum. El va încerca să supraviețiuească în aceste zile, vizând probabil un top 5.

Pronostic final: locul 7.


5. Steven Kruijswijk +1:29

Olandezul venit din TdF este muncitor de primă clasă. Pe Lagos de Covadonga a pierdut contactul cu grupul fruntaș, însă motorul lui diesel l-a readus și a venit chiar mai bine decât Quintana. Deși se descurcă binișor la contratimp este o întrebare bună dacă efortul imens depus în Franța va pune sau nu amprenta asupra performanței lui din ultima săptămână.

Pronostic final: locul 6.

4. Miguel Angel Lopez +0:43



Lopez pare a fi cel mai în formă dintre toți însă contratimpul de mâine îl va pune într-un impas enorm. Columbianul va trebui să tragă tare și să fie activ dacă vrea acel tricou roșu. Atuul lui poate fi echipa puternică pe care o are la dispoziție: Bilbao, Fraile, Hirt, Cataldo au produs alaltăieri niște ravagii serioase și pot fi de mare ajutor rutierului de la Astana.

Pronostic final: locul 2.


3. Nairo Quintana +0:33

Quintana mi s-a părut în etapa de pe Lagos de Covadonga că a suferit mult. Tactica defensivă pe care a adoptat-o, făcând semne celorlalți să treacă la trenă, în locul lui și locul 7 obținut în acea etapă ridică niște semne de întrebare. S-ar putea să ne înșelăm și Quintana să joace un poker până în ultima etapă, unde va ataca decisiv însă comoditatea asta s-ar putea să îl pună într-un impas față de coechipierul său, care ca o furnică harnică adună secunde după secunde și menține peste el.


Pronostic final: locul 4 - Eu cred că va cădea iar în capcana aceea că va ataca prea târziu.




2. Alejandro Valverde +0:26

Piti este un contratimpist foarte bun și este principalul favorit în etapa de mâine să preia tricoul roșu. Deși el a declarat mai mereu că este aici în slujba echipei și că se pregătește de Mondiale, eu cred că victoria finală este obiectivul lui. Cunoscând simțul lui tactic extraordinar, dacă Alejandro preia tricoul roșu și îl menține și miercuri, echipa Movistar va trebui să aleagă cine va fi cartea de jucat. Iar o decizie greșită poate duce la un eșec lamentabil.

Pronostic final: locul 3.

1. Simon Yates



Yates are încă un tur splendid, însă forma lui din ultima săptămână rămâne un semn de întrebare. Totuși eu cred că Giro a fost o învățătură de minte pentru el și se comportă mult mai calculat și defensiv. Dacă va putea reproduce mâine contratimpul bun din Italia, Yates are toate șansele să aducă a treia victorie britanică în acest an.

Pronostic final: locul 1. 


Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger