miercuri, 13 iunie 2018

Avancronică/ Ruta Occitaniei, ultima verificare a formei înainte de Turul Franței

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
În fiecare an Criteriul Dauphine pare pregătirea perfectă pentru Turul Franței, tocmai din prisma faptului că propune anumite etape cheie ce vor apărea și în Marea Buclă. Însă, cu doar două săptămâni înainte de al doilea Mare Tur al sezonului apare în calendar și Ruta Occitaniei (sau cum o știați până în 2017 ca Route du Sud).




Această competiție a fost creată în anul 1977 de către sprinterul francezul Jacques Esclassan. Inițial, cursa s-a numit Tour du Tarn înainte să fie redenumită în Tour Midi-Pyerenees în 1982. Apoi, timp de 26 de ani competiția din Hexagon a fost cunoscută sub numele Route du Sud-La Depeche du Midi. Ultima modificare a numelui a avut loc în aprilie 2018, fiind cunoscută acum ca Ruta Occitaniei. De menționat că încă de la prima ediție s-a desfășurat în a doua săptămână din iunie, având ca scop pregătirea rutierilor pentru campionatele naționale ale Franței, dar și pentru Le Tour.

Rutierii văd în această competiție ca pe o bună oportunitate pentru a-și câștiga locul în echipa pentru marele obiectiv din iulie. Evenimentul face parte din categoria curselor 2.1 în circuitul Europe Tour din 2005. În trecut au câștigat rutieri precum Francesco Moser (1982), Stephen Roche (1984), Laurent Jalabert (1996), Michael Rogers (2003), Thomas Voeckler (2006 și 2013), David Moncoutie (2010), Vasil Kiryienka (2011), Nairo Quintana (2012 și 2016) sau Alberto Contador (2015). Deținătorul trofeului este elvețianul Silvan Dillier.

Ediția cu numărul 42 va propune nu mai puțin de patru etape. Prima etapă conține trei cățărări de categoria a treia, dar cel mai probabil se va încheia la sprint în localitatea Segala Carmeaux. A doua zi propune un traseu mai valonat, tot cu trei ascensiuni repertoriate, dar la final cu o urcare în ultimii trei kilometri. Mai degrabă vom asista la un duel între puncheuri.




Apoi, în penultima zi avem etapa regină a actualei ediții. Pe traseu avem trei cățărări de categoria întâi și două de categoria a doua, finalul fiind pe Les Monts d'Olmes, o ascensiune în lungime de 18,1km cu o pantă medie de doar 4,9%. În ultima zi pe traseu va apărea o cățărare de categoria întâi, Pic de Nore, dar e plasată la jumătatea rundei, urmând ca a doua parte să aibă două cățărări de categoria a 3-a și un final destul de valonat.

Traseul Rutei Occitaniei 2018:

Etapa 1: Cap-Decouverte-Segala Carmaux (168 km)
Etapa 2: St. Gaudens-Masseube Val-de-Gers (173 km)
Etapa 3: Prat-Bonrepaux- Les Monts d'Olmes (198,4 km)
Etapa 4: Mirepoix- Cazouls-Les-Beziers (192,7 km)

Principalul favorit la câștigarea cursei franceze este Alejandro Valverde. Veteranul iberic a ales să concureze în Franța, spre deosebire de Quintana și Landa, ceilalți lideri, care sunt în Turul Elveției. Pe lângă Valverde, pentru bătălia de le general se vor mai  implica Kenny Elissonde (Team Sky), Luis Leon Sanchez (Astana), Daniel Navarro (Cofidis) și Sebastian Reichenbach (Groupama-FDJ).



Pe lângă favoriți, mai avem și tineri talentați precum Benoit Cosnefroy (campionul mondial pe șosea la U-23) sau Danilo Celano (Caja-Rural). Alți rutieri de urmărit mai sunt Kevin Ladanois (Fortuneo) și Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias).
Pentru sprinturile din primele zile, principalii favoriți la victorie sunt Nacer Bouhanni (Cofidis), Bryan Coquard (Vital-Concept) și Adrien Petit (Direct Energie).

Ediția din 2018 a Rutei Occitaniei va putea fi urmărită în direct și exclusiv pe Eurosport 1 și Eurosport 2 în perioada 14-17 iunie. Prima etapă va avea loc joi, 14 iunie, și va fi transmisă în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD de la ora 16:00. 

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger