miercuri, 4 iulie 2018

O nouă ediție a Turului Sibiului e gata să înceapă. Competiția ardeleană aduce un alt nume greu la start

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !




Mâine, pe 5 iulie, începând cu ora 18:00 Hermanstadt va găzdui o nouă ediție a Turului Ciclist al Sibiului. Această ediție va aduce cu ea mult suspans, adrenalină și bineînțeles nume importante care își vor lăsa semnătura distinctă asupra orașului transilvan de rezonanță germană. 

19 echipe vor fi prezente la prologul din prima zi, care va avea loc în centrul istoric al Sibiului, printre care și echipa națională a României, MsTina Focus sau Team Novak (cele două grupări din urmă, ambele continentale). 

Echipa națională va fi reprezentată în avanposturi de sprinterul Eduard Grosu, Marius Petrache precum și de tinerii și foarte promițătorii Valentin Pleșea, Daniel Crista sau Mihai Băbăiță și Denis Marian Vulcan. Pe lângă naționala României și echipa Republicii Moldova va fi reprezentată de-a lungul întrecerii (Andrei Vrabii purtând numărul 1 de concurs). 

Trecând gradual la numele mari, care vor avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește situația ierarhiei generale, Turul Sibiului continuă să ne surprindă aducându-l la start pe veteranul american Chris Horner, fostul campion din Vuelta (2013). 

Poate nu o să vă vină să credeți, dar cetățeanul născut în Okinawa (Japonia) a ajuns la vârsta de 46 de ani. Așadar, un motiv în plus pentru a ne bucura cum se cuvine de „competiția ardeleană", care impresionează prin paleta sa largă din punct de vedere ciclistic și cultural. Americanul va fi prezent în combinezonul echipei de casă „Team Illuminate". 

Din galeria selectă mai fac parte și „polonezii" de la CCC Polkowice, cu slovenul Jan Tratnik, Androni Giocatolli, formația lui Gianni Savio cu tânărul columbian, Ivan Ramiro Sosa (care a făcut furori în Turul Bihorului) și Colin Stussi (Amore Vita Prodir), cel care s-a poziționat pe locul II, la ediția din 2017.

În lista favoriților se mai infiltrează și rusul de la Gazprom Rusvelo, Aleksandr Vlasov. Tânărul în vârstă de 22 de ani s-a impus în Turul Italiei la categoria U23. 

Prologul de mâine va măsura 2 km și va consta într-un contratimp individual prin centrul istoric al orașului, urmând ca pe data de 6 iulie să aibă loc tradiționala etapă cu finiș la Bâlea Lac. Pe 7 iulie vom avea parte de ce-a de-a doua etapă și cea mai lungă ca lungime (207 km) cuprinsă între Sibiu-Păltiniș, cu un final în plină ascensiune, rutierii ajungând la o altitudine de până la 1438 de metri, dar nu înainte de a bifa sprintul și urcarea de la Cisnădie, cele două porțiuni fiind urmate mai apoi de Dealul Călugărul (aflat la o înălțtime de aproximativ 770 de metri). 

Duminică, 8 iulie va fi și ultima zi, una de altfel destul de intensă, ținând plutonul în alertă prin prisma celor două semi-etape, proba contracronometru pe echipe, Cisnădie – Sibiu (10 km), şi bineînțeles circuitul în format clasic de la Sibiu, pe o distanță totală de 155 km.


Ediția precedentă (2017) a fost dominată într-un mod „en-fanfare" de sud-americanul Egan Bernal, un tânăr ciclist cu un potențial fantastic ce a fost mediatizat în presa din mapamond, spunându-se că ar fi „izul" lui Nairo Quintana ca prezență atletică în șa sau dacă doriți dumneavoastră ca o abordare oarecum asemănătoare a cursierei. Sigur că pe măsură ce a trecut timpul, Team Sky a avut grijă să pună imediat ochii pe acest rutier de buzunar, care și-a continuat recitalul în curse notabile de o săptămână cum ar fi Turul Californiei (clasamentul general + tricoul de cel mai tânăr rutier) sau Turul Romandiei (locul 2 la general, locul 1 la contratimpul individual + tricoul alb pentru cel mai tânăr ciclist în 2018). 

Sursa foto: Federația Română de Ciclism






Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger