miercuri, 15 august 2018

Avancronică/ Turul Arctic al Norvegiei sau cursa cu cele mai impresionante peisaje

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Turul Arctic al Norvegiei este una dintre cursele cu cele mai impresionante peisaje din calendarul UCI. Cursa de casă a unor legende ca Thor Hushovd are loc în nordul Norvegiei și se întinde de-a lungul a 4 zile între 16 și 19 August.

Thor Hushovd celebrând victoria la general din 2013
Prima ediție a avut loc în anul 2013, iar în primii doi ani cursa a fost clasificată ca 2.1. Din 2015 face parte din calendarul UCI la nivelul 2. HC și atrage echipe și sprinteri de top din pluton. Până acum am avut 5 câștigători din 5 țări diferite, iar niciunul dintre aceștia nu se află la start anul acesta. Învingătorul de anul trecut, belgianul Dylan Teuns de la BMC, va participa  duminică în Clasica de la Hamburg (deasemenea transmisă de Eurosport România). 

Minunatele peisaje de pe traseu sunt un punct de atracție al cursei
Cursa din nordul Norvegiei este potrivită pentru sprinteri puternici, care pot trece de un teren valonat, iar parcursul de anul acesta nu face excepție. Traseul ediției 2018 are 4 etape care însumează peste 700 Km. Cursa începe cu o etapă în linie de 184 Km cu 4 dealuri pe traseu, niciunul mai lung de 3 Km. Etapa a 2a este asemănătoare, dar include și o cățărare de peste 11 Km cu pantă de 3% în prima parte a zilei. Această a doua etapă pare să fie cea mai bună șansă pentru ca o evadare să ajungă la final.

Harta ediției 2018

Etapa a 3a este aproape un plat în lungime de 194 Km, cu doar două dealuri scurte în a doua jumătate a cursei. Ultima zi se încheie cu 3 tururi a câte 9.8 Km în localitatea Alta ce includ 4 dealuri scurte cu pantă de 6%. Fiind aproape de final, aceste dificultăți pot da naștere unor atacuri.

Profilul etapei a 4a 
Lista de start include 8 echipe care au participat și în Turul Franței, dintre care BMC, Astana și Dimension Data. Printre favoriții la câștigarea competiției se numără Damiano Caruso (BMC), August Jensen (Israel Cycling Academy), Jakob Fuglsang (Astana), Guillaume Martin (Wanty),  Warren Barguil (Fortuneo), Tiago Machado (Katusha) sau Robin Carpeter (Rally Cycling). Vom avea și câteva echipe locale precum Uno-X sau Joker Icopal care au exclusiv rutieri norvegieni.

Vă invităm să urmăriți una dintre cele mai atractive curse ale sezonului din punctul de vedere al locației și bătălii aprige la sprint, pe Eurosport 1 între 16 și 19 August. Prima etapă va fi în direct și exclusiv pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD joi, 16 august, de la ora 18:00. 

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright ©2016 Ciclism A-Z • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger